Thursday, August 13, 2009

ÄLSKAR GOTLAND!!!!!

Tjenixen mina vänner!
Nu har vi äntligen kommit oss till rätta efter min o gubbens Visby resa. Jklar va roligt vi har haft. Vi har varit där på Medeltidsveckan och jag är ju en sådan där klockren medeltida freak hehe. Nästa gång blir det helt klart medeltida kläder som gäller för mig (och gubben om jag kan på något sätt tvinga honom hehe). Vi har sett fantastiska eldshower och tornerspel. Jyklare har vi sett som fick mig att skratta tills jag va tvungen att ta ett huvudvärkspiller ;) Vi har varit i Lumelundagrottan, det va i och för sig lite otäckt men jätte fint (jag har lite klaustrofobi). Raukarna va ju helt fantastiska, ser verkligen ut som ansikten. Vi åkte dit med min brorsa och hans sweathart som har varit där 5 år i rad så dom vet hur det går till på "the midevil time" hehe. Vi hade värdens mysigaste hotell, Stenugnen. Kanon härlig frukost och jätte trevlig personal. Mat och Dryck va så himla god att jag lääääängtar efter mer. Men det kan man inte säga om mina byxor ops och jag som ska på Gala om typ en vecka det blir att pressa sig in i festblåsan hihi ;) Ialla fall har ni inte varit till Visby så ååååkkkk det är så himla fint.
STORA TACK KRAMAR!!!! Till min härliga bror och hans bästa Maggan för att vi fick följa med. Vi saknar er redan :( men vi syns snart hoppas jag ;D

Nu till "The Chickieypoos"


Bästa mamman Olga är nu ute och spatserar med sina småttisar.
Alla 8 verkar vara pigga och krya. Nej jag är inte alls ute och tittar till dom 54 gånger om dagen....det är faktiskt bara 53 hmpf.
Dom andra verkar ta dom till sig ganska bra. Marge vill nog gärna vara en minimamma men Bridget och Marian pickar till dom så fort dom kommer nära. Stevo verkar tycka att dom är helt ok + att nu är ju hans babe back. Han har dansat och sprättat runt för Olga tills han vart så trött att han fick lov att gå in och ta sig en nap i redet hehe ;)
En av kycklingarna är frisserade så nu håller jag super tummar för att det inte är en tupp för då blir det bye bye birdie (vill inte ha några nakna kycklingar). Ja i och för sig så håller jag tummarna för att alla är hönor och inte tuppar. Vi får se hur turen håller i sig ;) Gun har börjat lägga ägg nu så vi får se om Emelie och Birgit börjar snart.
Kramisar alla och tack för alla fina kommentarer!
Ann-Charlotte

Monday, August 3, 2009

Det är sötisar överallt ;D

Tjenixen alla!
Tänkte att jag skulle visa lite bilder på kycklingburen som jag (faktiskt jag själv utan gubben) har byggt. Ja ja jag vet att min fina dalamålade pall sitter brevid..vadå jag sitter inte och stirrar på dom hela dagen...I have lots of things to do hmpf.

Här är bästa mamman Olga med sina fina bollar jag är bara sååååå stolt över att ha en sådan super hönapöna :)
Här är några av kycklingarna också...jag kan ha tagit 2 bilder på samma kyckling men jag tycker att dom verkar lite olika hehe.

Jag ville också säga ett jätte stort TACK!! till alla enormt fina kommentarer om mina akvareller det värmer sååå gott i hjärtat.
Ha en super bra dag alla!
Kram
Ann-Charlotte

Saturday, August 1, 2009

Helt OTROLIGT!!!!

Ja det kan man lugnt säga. Olga min super höna har ruvat fram 8 kycklingar av 8 ägg =)
Jag trodde aldrig att det skulle bli så här. Jag menar hon är ju bara 6 månader och redan en otroligt bra mamma. Det ska bli så spännande att följa dessa småttingar (mys mys).
Dom är ganska blyga så jag få ta bilder senare ;)

Jag har också målat färdigt en akvarell som jag har jobbat med ett tag..
Jag tänker på hur man har jätte fina reden som (tycker vi) är helt lika. Men pullisarna verkar ska ligga i samma rede hela tiden. Så jag målade en (tycker jag) passande bild med kölappsystem hihi ;D
"Bästa redet" heter den (120:-)

Ha en suveräääään dag alla!
Kram
Ann-Charlotte

Grandma!


Titta jag har blivit mormor...
Sötaste fluffisen ;D
Kram
Ann-Charlotte