Thursday, February 24, 2011

Här händer det saker!I morse när jag vaknade va det -29 på termometern ute...fy fan säger jag bara...ska det aldrig bli varmt???
Jag har ju två dvärgkochindamer som ligger och ruvar på Maranägg. Tänk om det har frusit i hönshuset. På med täckjackan, mössa och vantar och...hm ja det kallaste som finns...gummistövlar...brrrr. Ut i hönshuset och kollar vad får jag se jo båda hönorna ligger i samma rede och har 5 små fluffisar under sig. Jag lyste dom andra 4 äggen och 1 kan det vara något i men dom andra 3 va tomma. Hönshuset har hållit värmen ganska bra. Det va 6 grader varmt. Jag ger hönsen sin frukost och sen rusar jag in för jag måste ju få en bild av dessa damer i samma rede. In och hittar faktiskt kameran på en gång. Ut och då har dom naturligtvis gått i varsitt rede =( Ja ja så länge alla mår bra. Här är en bild på damerna och här är en Maranfluffis...me like a lot =D

Jag har några 5veckors dvärgkochin som min blandis höna har ruvat fram. Men hon lämnade dom redan för en vecka sedan. Nu har en av mina Dina the dinosaur flickor (som knappt själv har börjat lägga ägg) tagit hand om dom. Jag köpte blandningen Isbar/Appenzeller ägg från en tjej i Trunsby och det blev den här härliga avkomman. Barnen döpte henne genast till Dina the Dinosaur....Jag blev helt förälskad i henne, nyfiken och trevlig, så jag köpte mer ägg. Alla ser i princip lika ut och då bestämde vi oss för att vi skulle kalla "rasen" Dina the Dinosaur =D Dom lägger super fina ljusblå/turkosblå ägg och är alla jätte trevliga och nyfikna.
Dom kommer senare att gå med min Engelska Aracuana tupp så att det förhoppningsvis blir avkommor med ännu blåare ägg =)

Jag har också stängt av vändningen på min och svägerskans kläckare...nu håller jag tummar, tår, armar, ben och allt som går att hålla för att vi ska få en härlig hög med Brahmor och Engeska Aracuanor.

Phu! Det vart mycket babbel i dag =D

Kramisar alla!
Ann-Charlotte

No comments: