Thursday, February 24, 2011

Här händer det saker!











I morse när jag vaknade va det -29 på termometern ute...fy fan säger jag bara...ska det aldrig bli varmt???
Jag har ju två dvärgkochindamer som ligger och ruvar på Maranägg. Tänk om det har frusit i hönshuset. På med täckjackan, mössa och vantar och...hm ja det kallaste som finns...gummistövlar...brrrr. Ut i hönshuset och kollar vad får jag se jo båda hönorna ligger i samma rede och har 5 små fluffisar under sig. Jag lyste dom andra 4 äggen och 1 kan det vara något i men dom andra 3 va tomma. Hönshuset har hållit värmen ganska bra. Det va 6 grader varmt. Jag ger hönsen sin frukost och sen rusar jag in för jag måste ju få en bild av dessa damer i samma rede. In och hittar faktiskt kameran på en gång. Ut och då har dom naturligtvis gått i varsitt rede =( Ja ja så länge alla mår bra. Här är en bild på damerna och här är en Maranfluffis...me like a lot =D

Jag har några 5veckors dvärgkochin som min blandis höna har ruvat fram. Men hon lämnade dom redan för en vecka sedan. Nu har en av mina Dina the dinosaur flickor (som knappt själv har börjat lägga ägg) tagit hand om dom. Jag köpte blandningen Isbar/Appenzeller ägg från en tjej i Trunsby och det blev den här härliga avkomman. Barnen döpte henne genast till Dina the Dinosaur....Jag blev helt förälskad i henne, nyfiken och trevlig, så jag köpte mer ägg. Alla ser i princip lika ut och då bestämde vi oss för att vi skulle kalla "rasen" Dina the Dinosaur =D Dom lägger super fina ljusblå/turkosblå ägg och är alla jätte trevliga och nyfikna.
Dom kommer senare att gå med min Engelska Aracuana tupp så att det förhoppningsvis blir avkommor med ännu blåare ägg =)

Jag har också stängt av vändningen på min och svägerskans kläckare...nu håller jag tummar, tår, armar, ben och allt som går att hålla för att vi ska få en härlig hög med Brahmor och Engeska Aracuanor.

Phu! Det vart mycket babbel i dag =D

Kramisar alla!
Ann-Charlotte

Tuesday, February 22, 2011

Solen Skiner!!!!!

Jap det är sant, helt sant, SOLEN SKINER och det är inte -23 ute.
Jag har precis varit ute i hönshuset och gullat med mina fina fluffisar. Ägg har jag fått i dag också..en hel drös. Det är väl bäst när man har den perfekta maten runt husknuten och så färsk som den kan bli.
Vilken härlig blandning av ägg det blev i dag...små lattefärgade dvärgkochinägg, ett stort lattefärgat Brahmaägg sen flera turkosa ägg från blandisarna. Jag har blåst ur en hel del av dom turkosa äggen...tänkte att det skulle bli fint i påskriset i år. Jag lägger in en bild på det senare.

Marge och Bridget ligger på Maranägg (4+5) dom ska vara klara i dag men det har ju varit så himla kallt att det är inte konstigt om det tar några extra dagar. I morgon hoppas jag att det piper under damerna när jag kommer med frukost.
Kramisar alla!
Ann-Charlotte

Monday, February 21, 2011

Lite mildare temperaturer

Äntligen lite mildare temperatur ute... Jag är så himla trött på snö och kallt. Jag vill att det ska bli varmt så man kan släppa ut fluffisarna och få massor med minifluffisar också =)
Idag har jag tränat så jag har ont överallt...men ska man gå ner i vikt så får man lida en del hehe.
Kramisar alla!
Ann-Charlotte

Friday, February 18, 2011

Tänk vad tiden går =)







Tiden bara går och går. Jag fattar inte att det va så länge sedan jag gjorde något inlägg på bloggen.



Det börjar våras här....ja ja det är kallt men det blir lite ljusare för varje dag som går. Jag och bästa Malin har köpt en kläckare i hop och den är full med ägg...jag bara väntar på att den ska bli klar...vadå jag är den mest patient person som finns...öööhh not hehe.



I väntan på dom nya fluffisarna här är en bild på en av mina fina tuppar Jasper (jap jag är en stooor twilight fan hehe)



Kramisar alla!



Ann-Charlotte